Rugbyvereniging WRC Te Werve

nulla tenaci invia est via

OVER ONS

WRC Te Werve is een rugbyvereniging met roots in het Westland, Rijswijk en Den Haag en de expats in deze gemeenten. De club telt twee seniorenteams, faciliteert studententeams van de Universiteit Leiden campus Den Haag en de Haagse Hogeschool en bouwt sinds enkele jaren aan een eigen jeugdafdeling. 
Rugby is een contactsport, stevig en fair. Respect, discipline en kameraadschap zijn onze kernwaarden. Als vereniging voegen we daar een flinke dosis plezier aan toe.

Te Werve RUFC
In 1922 kocht De Bataafse Petroleum Maatschappij het Landgoed te Werve in Rijswijk en richtte het in als sport- en ontspanningscentrum voor haar personeel. Vanaf 1953 werd hier ook rugby gespeeld. Tien jaar later werd Te Werve RFC (met veel expats) kampioen van Nederland. Toen Shell eind vorige eeuw haar sportactiviteiten stopte en het landgoed verkocht, verhuisde de rugbyafdeling naar Den Haag Zuidwest.

Westlandse Rugby Club
In april 1967 werd onze andere voorloper opgericht: de Wateringse Rugbyclub, maar vooral bekend (en berucht) als KMD Rugby. Door gemeentelijke grenscorrecties en woningbouw plannen verhuisde de club, inmiddels WRC Haaglanden, naar de huidige locatie aan de Beresteinlaan in Den Haag.

WRC Te Werve
In mei 2014 zijn beide verenigingen samen verder gegaan als WRC Te Werve. Een kleine, sociale rugbyvereniging die zich richt op het Westland, Rijswijk en Den Haag en de expats in deze gemeenten. Een vereniging waar spelplezier en de liefde voor rugby staan centraal. De komende jaren willen we doorgroeien naar stabiele vereniging met eigen vertegenwoordiging in iedere jeugdcategorie. 

The Hornets & The Bees
Sinds de zomer van 2018 maken studenten en studentes van de Haagse Hogeschool en Universiteit Leiden campus Den Haag een zelfstandig onderdeel van de vereniging uit. Zie  www.haguehornets.nl  voor meer info. Een aantal van hen helpt bij de training en coaching van de jeugd, of fluit jeugdwedstrijden.


E-mailen
Info